Sammanfattning natt

2018-01-01 07:00:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Sammanfattning av nyårsnatten

15 personer har omhändertagits för LOB, varav 14 av dem omhändertogs i Västerås.

Vid midnatt blev en 16-årig pojke i Norberg rånad på sin mobil av en, för honom, känd gärningsman. Gärningsmannen, som även han var 16 år, kunde gripas kort därefter. Åklagare beslutade dock att släppa honom efter förhör, i och med hans ringa ålder. Vårdnadshavare och socialtjänsten kontaktades. En anmälan gällande rån och övergrepp i rättsak är upprättad.

Kl 00.48 ska två 16-åriga pojkar ha blivit hotade av ett större gäng killar på Stybbvägen i Skinnskatteberg. En utav killarna i det större gänget ska ha haft ett järnrör som han svingat mot målsägarna. Ingen ska dock ha blivit träffad, dock upplevde de detta som väldigt obehagligt. De två 16-åriga pojkarna ska ha lyckats ta sig hem och larmade polisen. En anmälan gällande olaga hot är upprättad, ingen person är misstänkt för brottet i nuläget.

Kl 02.40 blev en 25-årig man knäad i huvudet av fyra, för honom, okända gärningsmän. Misshandeln ska ha skett på en buss i Västerås. Innan polis hann till platsen hade gärningsmännen hunnit lämna till fots. Måläsgaren behövde inte uppsöka sjukvård. En anmälan gällande misshandel är upprättad.

Kl 03.00 blev en 31-årig man slagen i ansiktet på Knutsvägen i Fagersta vilket resulterade i ett svullet ögonbryn. Målsägaren kunde namnge gärningsmannen. Ingen är frihetsberövad i ärendet. En anmälan gällande misshandel är upprättad.

 

Se händelsen på polisen.se